Panel moderatora ]

Błędy budowlane

Dla tych, którzy nie chcą uczyć się na swoich

Błędy budowlane

Nieprzeczytany postprzez kamillos35 » Pn lut 17, 2014 10:14 am

Kto odpowiada za błędy budowlane? Wykonawca? Bo z tego co wiem to opinie są różne, każdy umywa ręce.
kamillos35

Re: Błędy budowlane

Nieprzeczytany postprzez rollo » Pn lut 17, 2014 12:52 pm

A nie kierownik budowy?Bo to raczej jest w jego obowiązku dopilnować czy wszystko zostało dobrze wykonane.
rollo

Nieprzeczytany postprzez Ewelina » Pn lut 17, 2014 4:52 pm

ja bym stawiała na każdego po trochu :) sukces ma wielu ojców... ale jak się robi źle to nie ma winnego...
Ewelina

Nieprzeczytany postprzez rollo » Wt lut 18, 2014 6:31 pm

Ale niektóre rzeczy wykonują też inne firmy tzw.podwykonawcy szukanie osób winnych temu jest bardzoo dłuugie..tylko co zrobić jeśli coś jest źle zrobione,zgłosić do nadzoru i ciągnąć firmę o naprawienie szkód?Tak jak to mam z tym tynkiem?
rollo

Nieprzeczytany postprzez multi » Śr maja 24, 2017 12:51 pm

Bardzo ważne jest jednak żeby monitorować przebieg budowy na co dzień! W tym momencie, chce w garażu zamontować kurtyny powietrzne :) I mam nadzieję, że ekipa wykona wszystko jak należy!
multi

Nieprzeczytany postprzez Kazka » Wt gru 19, 2017 8:18 am

Wydaje mi się, że za błędy przy budowie winny jest każdy, ale oczywiście odpowiada kierownik budowy. A jeśli dlaczego winny jest każdy. Po pierwsze coś nie tak może być z projektem, chociaż to jest najmniej prawdopodobne. Po drugie może zleceniodawca zapewnił złe, uszkodzone materiały. Czasem nawet chcąc na nich zaoszczędzić kupuje gorsze jakościowo materiały. Choć nie zawsze coś tańszego jest gorsze. Na przykład systemy kominowe z http://www.systemykominowe.pl/systemy-k ... turbo.html są tańsze od kominów murowanych, a przy tym są lepsze jakościowo. Dalej błąd może popełnić budowlaniec poprzez zrobienie czegoś niedokładnie, na tak zwany odczep się. I tu zawini jednocześnie kierownik, bo nie przypilnował aby jego pracownicy pracowali rzetelnie, czasem może nie dopilnować jeszcze jakiś innych rzeczy i coś co miało być zrobione zostaje pominięte. Tak więc winna może leżeć po każdej stronie, tak wiec za nim się kogoś oskarży trzeba wziąć kilka aspektów pod uwagę i dość do tego skąd taki błąd mógł się wziąć.
Kazka

Nieprzeczytany postprzez Witkarrek » Pn sty 29, 2018 12:00 pm

No kto ma odpowiadać jak nie firma wykonująca usługę. Musicie dlatego dobrze przyjrzeć się umowie i nie bać się pytać i być pewnym siebie. Jak czegoś nie ma zawartego to dopiszcie to. Szczególnie warto dobrze podejść do tego tematu w przypadku większych inwestycji. Jeżeli sami macie firmy budowlane to na pewno coś o tym wiecie. Na stronie http://www.pietrucha.pl/pl/oferta/inzyn ... kterystyka znajdziecie bardzo ciekawą alternatywę jeżeli chodzi o materiał, dla drewna, stali czy betonu. Są to grodzice winylowe o bardzo szerokim zastosowaniu w inżynierii wodnej i lądowej
Witkarrek

Nieprzeczytany postprzez nowy » Pt mar 02, 2018 9:15 am

Trzeba wziac dobrych fachowcow.
nowy

Nieprzeczytany postprzez szymikar » Wt mar 20, 2018 6:40 pm

Najłatwiejszym sposobem na uniknięcie błędów budowlanych jest zwyczajne skorzystanie z usług profesjonalnej i wykwalifikowanej grupy specjalistów. Zanim zdecydowałem się na postawienie domu, wcześniej musiałem znaleźć jak najlepszą ekipę. Wybór padł na fachowców z Optimal System http://optimal-system.pl/ , dzięki którym z czasem stałem się posiadaczem nowoczesnego, porządnego domu. :)
szymikar

Nieprzeczytany postprzez lech55 » Cz lip 19, 2018 7:51 am

Jeśli u mnie na budowie fachowcy by się pomylili to po prostu podał bym ich do sądu. Tylko w sądzie mógłbym żądać dużego odszkodowania.
lech55

Następna strona

http://www.youtube.com/watch?v=Z28wVa89adQ

Powrót do Błedy przy budowie