Panel moderatora ]

Wentylacja łazienki

wod-kan

Wentylacja łazienki

Nieprzeczytany postprzez wader » Pn lut 17, 2014 5:50 am

Dzień dobry:) Jak to jest z tą wentylacją łazienki?Czy to prawda że każda łazienka powinna mieć swój oddzielny komin wentylacji?Nie można zrobić jednego na obie łazienki czyli górną i dolną?Są położone w tym samym miejscu.
wader

Re: Wentylacja łazienki

Nieprzeczytany postprzez Bart » Pn lut 17, 2014 4:46 pm

jak tak zrobisz to zaburzysz ciąg, albo na dole w ogóle nie będziesz miał. Można wpiąć co druga kondygnację z tym, że nie wolno mieszać wc i kuchni hehe
Bart

Nieprzeczytany postprzez rollo » Wt lut 18, 2014 6:27 pm

A czemu nie można łączyć wc i kuchni?Tak tylko z ciekawości pytam bo ja już mam zrobioną wentylację i to właśnie tak jak napisałeś :)
rollo

Nieprzeczytany postprzez wader » Wt lut 18, 2014 8:20 pm

Co drugą kondygnacje?Czyli o co chodzi bo nie bardzo rozumiem,jestem całkiem nowy w temacie budownictwa
wader

Nieprzeczytany postprzez carolline19 » Pn mar 03, 2014 8:59 am

wader napisał(a):Dzień dobry:) Jak to jest z tą wentylacją łazienki?Czy to prawda że każda łazienka powinna mieć swój oddzielny komin wentylacji?Nie można zrobić jednego na obie łazienki czyli górną i dolną?Są położone w tym samym miejscu.

Jeżeli są położone w tej samej kondygnacji to wentylacja może być zrobiona razem, ale tak jak ktoś napisał - wpiąć w co drugą kondygnację.
carolline19

Nieprzeczytany postprzez gienio » Pn paź 03, 2016 8:13 am

Co do łazienki, to możecie sobie sprawdzić również akcesoria łazienkowe i umywalki w sklepie Rea. Według mnie ofertę mają naprawdę dobrą, więc może i wam się spodoba.
gienio

Nieprzeczytany postprzez kasiunia » Śr sty 25, 2017 6:30 pm

Myślę ,że wentylację należałoby potraktować kompleksowo tzn owszem wentylacja łazienki ale bez oderwania od systemu wentylacji jako takiej. Akurat mogę powiedzieć ,że jestem na bieżąco bo mąż akurat pomaga w wykończeniach u jego brata i w zeszłym miesiącu przeglądaliśmy w internecie systemy wentylacji Alnor. Muaszę powiedzieć ,że wygląda to naprawdę fajnie i wszystko jest kompletne.
http://www.ekasc.pl/ - Biuro rachunkowe Wodzisław Śląski
kasiunia

Nieprzeczytany postprzez Neron » Pt mar 10, 2017 7:35 pm

Dobre i sprawdzone systemy wentylacyjne posiada firma http://www.alnor.com.pl/. W biurze mamy takowy i naprawde wszystko dziala jak nalezy. Oczywiscie do domow/mieszkan takze mozna zalozyc takowy bezproblemowo. Najlepiej kontaktowac sie bezposrednio z nimi.
Neron

Nieprzeczytany postprzez oklaf » Pt cze 16, 2017 11:51 am

Tak jak to pisze @kasiunia, wentylacje należy traktować jako kompleksowy system do całego budynku, nie tylko poszczególnych pomieszczeń. Z tego co się dowiadywałam to wentylacja mechaniczna wypada w tym momencie najkorzystniej, na pewno ma dużą przewagę na wentylacją grawitacyjną. W przejrzysty sposób zostało to opisane na stronie producenta http://www.bartoszwentylacja.com.pl/ . Przy okazji montażu wentylacji zastanów się także nad rekuperatorem, który umożliwi odzysk ciepła i zmniejszenie kosztów ogrzewania
oklaf

Nieprzeczytany postprzez mamakaroliny » Cz lis 23, 2017 10:11 am

Dokładnie, wentylacja łazienki powinna byc kompleksowa. I moim zdaniem nie ma co szukac tutaj zamienników, to jest na lata.
mamakaroliny

http://www.youtube.com/watch?v=Z28wVa89adQ

Powrót do Instalacje wod-kan